Vielä viikonloppu aikaa aloittaa talvilintulaskenta

Luomus ja BirdLife Suomi tiedottavat:

Talvilintulaskennat alkavat – osallistu sinäkin!

Jokatalviset talvilintulaskennat alkavat jälleen syyslaskennalla, joka lasketaan 31.10.–15.11. välisenä aikana. Talvilintulaskennat ovat hauska tapa harrastaa lintuja muuten melko hiljaisena vuodenaikana. Laskennoilla kerätään arvokasta tietoa muun muassa kannankehityksistä eri elinympäristöissä, levinneisyyksistä ja runsauksista, talvisesta kuolleisuudesta ja vaelluslintujen liikkeistä.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan, kannattaa aluksi katsoa ohjeet Linnustonseurannan sivuilta: https://www.luomus.fi/fi/talvilintulaskennat

Jos talvilintujen tuntemuksesi on hyvä, voit perustaa oman laskentareitin, jota lasketaan samalla tavoin vuodesta toiseen. Erityisesti vesistöjä ja metsiä kattavat reittejä kaivataan lisää. Voit myös lähteä tutustumaan talvilintulaskentaan jonkun muun reitille. Mahdollisuuksia tutustumiseen kannattaa kysellä esimerkiksi paikallisyhdistysten sähköpostilistoilla. Ennen uuden reitin perustamista kannattaa olla yhteydessä Linnustonseurantaan, ettei tuleva reitti ole päällekkäinen jo olemassa olevan aktiivisen reitin kanssa. Vaihtoehtoisesti voit myös elvyttää vanhan reitin, jota ei enää lasketa, lisätietoja saa Linnustonseurannasta.

Tuoreesta laskijakirjeestä löytyy päivitettyä tietoa talvilintulaskennan havaintojärjestelmästä sekä uusimmista talvilintulaskentoihin perustuvista tutkimustuloksista. Kirje löytyy osoitteesta:
https://www.luomus.fi/sites/default/files/files/talvilintupalaute_2020-21.pdf

Linnustonseuranta ja BirdLife Suomi toivottavat antoisia laskentoja!

Ina Tirri, linnustonseuranta at luomus.fi , puh. 050 3774266
ja
Tero Toivanen, tero.toivanen at birdlife.fi

Posted in Birdlife, Luomus, Uutiset.