Tuoreimmat havainnot 

Tiira- havaintojärjestelmä listaa parin tunnin välein PPLY:n alueen uusimmat mielenkiintoiset havainnot. PPLY:n Tiira-yhdistyskäyttäjät ovat määritelleet havaintojen mielenkiintoisuusrajat, minkä mukaan Tiira listaa em. havainnot. Tarkemmin havaintoja voi selata Tiirasta – kannattaa tutustua!

Vuoden ensihavainnot. Ensihavaintolista löytyy myös Tiirasta. Tiiran listasta voi kuitenkin puuttua joitain muita reittejä (PPLY:n sähköpostilista, Bongariliiton Lintutiedotus, suorat ilmoitukset sivun ylläpitäjälle) ilmoitettuja havaintoja.

Ajankohdaltaan mielenkiintoisia erillislistauksia löytyy Tiiran yhdistyshauista, esim. Kevään pöllöt, Kesän mielenkiintoiset laulajat ja Kurkien syyskerääntymät ja -muutot. Muutamista on tehty erilliskoosteita tänne: Kesän mielenkiintoiset laulajat 2018 ja Syksyn inot.

Tiira havaintojärjestelmä 

Tiira on BirdLife Suomen kaikille avoin lintutietopalvelu. Tiirassa voi pitää omaa lintuhavaintopäiväkirjaa ja selata lintuhavaintoja. Tiiran kautta kerätään kaikkien lintuyhdistysten, myös PPLY:n, havaintoarkistoon päätyvät havainnot. Osallistu kirjaamalla omat havaintosi!

PPLY:n Tiira- yhdistyskäyttäjät (ks. Tiiran etusivulta valinta Yhdistyskäyttäjät) valvovat järjestelmään ilmoitettuja havaintoja. He mm. tekevät koontihavainnot sekä määrittelevät nimetyt lintupaikat ja mielenkiintoiset havainnot.

 

Aluerariteettikomitea – ARK 

ARK:n tehtävänä on tarkastaa kaikki yhdistyksen alueella tehdyt harvinaisuushavainnot. ARK toimii yhteistyössä valtakunnallisen rariteettikomitean (RK) kanssa. Lisää aluerariteettikomitean toiminnasta löytyy ARK:n omilta sivuilta.

 

Havaintojen ilmoitus 

Kuinka ilmoitan lintuhavaintoni? Mitä havaintoja kerätään? Mitä tietoja havainnostä täytyy käydä ilmi? Lue ohjeet havaintojen ilmoitukseen PPLY:n alueella!

 

Lintulajisto 

PPLY:n alueella on havaittu hyväksytysti kaikkiaan 375 lintulajia. Lisätietoja alueen lajistosta sekä kaikki hyväksytyt havainnot löytyvät täältä.

 

Sähköpostilistan arkisto 

PPLY:n sähköpostilista sisältää runsaasti lintuhavaintoja ja kertomuksia alueen linnustosta. Sähköpostilistan arkisto on vapaasti luettavissa, ja sisältää viestejä jo vuodesta 2000 alkaen.