Aureola

Aureola on Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen jäsenlehti. Ensimmäinen Aureola näki päivänvalonsa vuonna 1976. Alkuaikoina ohuempi Aureola ilmestyi jopa neljä kertaa vuodessa. Vuodesta 1998 lähtien Aureola on ilmestynyt paksumpana vuosikirjana kerran vuodessa.

Vuosikirja käsittelee monipuolisesti Pohjois-Pohjanmaan linnustoa ja lintuharrastusta sekä tutkimusta. Lehden rungon muodostaa vuosittainen havaintokatsaus. Lisäksi lehdessä julkaistaan mm. retki- ja matkakertomuksia, määritysartikkeleita, linturalliraportteja, harvinaisuuskatsaus, Tauvon lintuaseman vuosiraportti, linnustonsuojeluasiaa, jäsenten linnustotutkimuksia, jne. Lisäksi lehdessä on runsaasti loistavia lintu- ja luontokuvia. Aureola vuosikirja on nykyisin B5-kokoinen ja kokonaan värillinen. Sivuja siinä on noin 120–260.

Aureola lähetetään automaattisesti kaikille yhdistyksen jäsenille.

Aureolan vuosikirjoja voi ostaa kaikissa kuukausikokouksissa ottamalla yhteyttä ennen kokousta (varasto ei ole kokouspaikalla). Vaihtoehtoisesti voit tilata vuosikirjan paperisena tai sähköisenä osoitteesta pply@pply.fi.

 

Toimitus

Päätoimittaja

Mikko Ojanen
aureola.pply@gmail.com

Taitto ja ulkoasu

Ville Suorsa

Kuvankäsittely

Pauli Jussila

Kansikuvapiirtäjä

Jari Kostet

Toimitusneuvosto

Elja Herva, Esa Hohtola, Juha Markkola, Mikko Ojanen, Ville Suorsa, Tapani Tapio

Jos haluat kirjoittaa Aureolaan tai tarjota kuviasi lehden käyttöön, niin otapa yhteyttä päätoimittajaan tarkempia ohjeita varten!