Varaa pesimäkauden linja- tai pistelaskenta

Hei,

pesimäkauden lintulaskennat jatkuvat kesäkuussa linja- ja pistelaskennoilla. Vakiolinjaverkosto sisältää yli 560 linjaa, joista voit vapaasti varata minkä tahansa linjan, jolle ei ole vielä varausta kesäksi 2024. Tällä hetkellä varauksia on Laji.fi –järjestelmässä hieman yli 200. Tavoite on, että Suomessa laskettaisiin vähintään 300 vakiolinjaa vuosittain. Varataksesi vakiolinjan sinulla tulee olla käyttäjätunnus Laji.fi –sivustolle. https://laji.fi/project/MHL.1/form/MHL.1/places

Mikäli linjalaskenta tuntuu vielä liian haastavalta, on pistelaskenta kevyempi laskentamuoto. Siinä lintuja lasketaan 20 pisteestä ja pisteiden välillä voi liikkua vapaavalinnaisella kulkuneuvolla. Sekä piste- että linjalaskennat sopivat hyvin myös lintuatlasretkeilyyn.

Nykymuotoisia vuosittaisia linjalaskentoja on tehty tänä vuonna 50 vuoden ajan. Lisäksi pistelaskentojen aloituksesta tulee tänä vuonna 40 vuotta. Näiden kunniaksi olisi mahtavaa saada uusia linja- ja pistelaskijoita mukaan.  Mikäli olet kiinnostunut laskemaan jonkun vanhan aikaisemmin perustetun linja- tai pistelaskennan, ole linnustonseurantaan rohkeasti yhteydessä. Yksikin laskenta on arvokas panostus pesimälintujen tilan arvioinnissa.

Lisätietoa laskennoista löytyy Luomuksen sivuilta:

Seurannat ovat tänä vuonna erityisen tärkeitä, koska vuosi on ollut monella tapaa poikkeuksellinen. Ovatko useat takatalvet rokottaneet pesimäkantaa ja toisaalta näkyykö talvella Unkarissa lintuinfluessaan kuolleiden kurkien suuri määrä Suomen pesimäkannassa?

Muistutamme myös parhaillaan käynnissä olevista vesilintulaskennoista, hyvin ehtii vielä mukaan!

Hyvää kevättä toivottavat,
Leena Hintsanen ja Aleksi Lehikoinen
Luomus, Linnustonseuranta
linnustonseuranta@helsinki.fi<mailto:linnustonseuranta@helsinki.fi>

Posted in Luomus, Uutiset.