Tauvon nettisivut ja muita kuulumisia

Terve!

Tauvon lintuaseman mielenkiintoinen rengastusblogi on päivitetty myös PPLYn nettisivuille www.pply.fi > suojelu ja tutkimus > Tauvon lintuasema. Tässä myös suora osoite, joka on http://tauvonlintuasema.blogspot.com/

Yhdistyksen jäsenretkellä Tauvossa su 3.6. oli mukana 16 henkeä © Petri Haapala

 

Yhdistyksen jäsenretkellä Tauvossa su 3.6. oli mukana 16 henkeä, joille Tauvon lintuasema oli uusi tuttavuus. Luoman Sami esitteli rengastajan elämää leppoisaan tyyliinsä (pari kuvaa viestin lopussa). Kahdessa ryhmässä kävimme verkkokierroksella, jonka jälkeen tutustuimme rengastusrutiineihin. Visiittimme aikana verkoista tuli 10 lintua, 8 eri lajia: pajulintu (2), peippo, kirjosieppo(2), leppälintu, lehtokerttu, hernekerttu, niittykirvinen. Tornista määritimme mm. metsäkauriin, merikotkan, ristisorsia ja suokukkojen turnajaisia. Rareja ei bongattu, mutta asemalla oli tänä keväänä rengastettu jo mm. 3 idänuunilintua, 2 kultarintaa ja pikkusieppo.

Piipahdimme myös kesäkahviossa Tauvon kalasatamassa ja Varessäikällä, josta näkyi, että Rautaleton luoto oli täynnä merimetsoja eli hyvin on kolonia elpynyt muutaman vuoden takaisesta hävityksestä.

Matkan lopuksi teimme galluppia kiinnostavista lähiulkomaan kohteista. Norjan Varanginvuono löi Viron Matsalunlahden yhdellä äänellä. Kukas alkais varailla Varangin suunnasta majoitusta ja kyytiä Hornoyalle? Eskelinin Toni oli jo alustavasti kiinnostunut lähtemään oppaaksi.

Rengastajan työasu © Petri Haapala

Elämyksellistä kesää kaikille:)

T. retkikummitus Pete

Posted in Uutiset.