Osallistu valkoposkihanhilaskentoihin 3-4.9.!

Valtakunnallinen Suomessa pesivien valkoposkihanhien syyskannan laskenta tehdään tulevana viikonloppuna 3.–4.9. Syyslaskennalla on seurattu lajin pesimäkannan kehitystä jo vuodesta 2008 lähtien, ja kattavaa aikasarjaa on mielenkiintoista jatkaa. Hanhien talvehtimisalueella tehokkaasti levinnyt lintuinfluenssa lienee tänä vuonna vähentänyt aikuisten yksilöiden määrää.

Lintuharrastajien toivotaan jälleen laskevan viikonloppuna havaitsemansa valkoposkihanhet ja ilmoittavan havainnot Tiiraan mahdollisimman tarkoin tiedoin (havainnon kellonaika, lintujen mahdollinen poistuminen/saapuminen ym.). Toivottavaa on myös retkeilyn kohdistaminen valkoposkihanhien suosimille paikoille, kuten pelloille ja merenlahdille. Samalla voi tarkistaa myös yhdistyksen punajalkahaukkatilanteen.

Tarkemmat laskenta- ja havaintojen ilmoitusohjeet sekä tietoja aiempien vuosien kannankehityksestä löytyy BirdLifen verkkosivuilta:

https://www.birdlife.fi/suojelu/lajit/tulokaslajit/valkoposkihanhi/valkoposkihanhilaskennat/

Pääkaupunkiseudulla laskenta tehdään koordinoidusti lauantaina 3.9., lisätietoja tästä Tringan sivuilla:

https://tringa.fi/2022/08/17/tringan-alueen-valkoposkihanhilaskennat-3-9-2022/

Porvoon seudulla laskenta tehdään koordinoidusti lauantaina 3.9.. Lisätietoja laskennasta ja siihen ilmoittautumisesta saa Jari Lehtiseltä: jari.lehtinen(AT)borealisgroup.com

Yhteenveto laskennan tuloksista julkaistaan ensi viikon aikana.

Terveisin

Aapo Salmela


Aapo Salmela
Suojeluasiantuntija – Conservation Officer
Lintuatlaskoordinaattori – Bird Atlas Coordinator
BirdLife Suomi – BirdLife Finland
+358 50 511 7376
aapo.salmela@birdlife.fi

Posted in Birdlife, Uutiset.