Lintuatlaksessa 400 000 havaintoa!

Terve

Vuoden alussa käynnistyneen lintuatlaksen aineistoja on täydennetty syksyn mittaan. Uusimpana havaintoeränä tulospalveluun vietiin Tiiran salatut havainnot, joiden myötä tuli täyteen 400 000 atlashavaintoa. Tästä huikeasta määrästä kuuluvat kiitokset kaikille havaintojaan kirjanneille!

Atlaksen tulospalvelun havainnot koostuvat tällä hetkellä:

  • Tiiraan kirjatuista atlashavainnoista
  • Luomusksen järjestelmien (lintuatlaslomake & retkilomake) kautta kirjatuista havainnoista
  • Rengastustiedoista
  • Piste- ja vakiolinjalaskentojen havainnoista (mukava nyt havainnot, joihin havainnoija on itse kirjannut pesimävarmuusindeksin)

Tulospalvelun löydät täältä: https://tulokset.lintuatlas.fi/

Aineistoa täydennettään talven mittaan edelleen, kun mukaan tulevat muut havainnot linja- ja pistelaskennoista (siirretään automaattisesti), pesäilmoitukset, petolintuseurannan tietoja sekä muita pienempiä aineistoja. Yleistilanne ensimmäisen maastokauden jälkeen alkaa kuitenkin olla nyt selvillä ja seuraavan vuoden retkien suunnittelun voikin jo aloittaa.

Kehotamme kaikkia vielä tarkastelemaan atlaksen tulospalvelun tietoja erityisesti sellaisten ruutujen osalta, joilla on itse aktiivisesti retkeillyt tänä vuonna. Ruudun listalta puuttuvat lajit ja korkeammat pesimävarmuusindeksit voi edelleen tallentaa atlakseen. Jokainen tänä vuonna tehty havainto helpottaa seuraavien vuosien atlastyötä.

Terveisin atlaskoordinaattorit

Aapo & Heidi


Aapo Salmela
Suojeluasiantuntija – Conservation Officer
Lintuatlaskoordinaattori – Bird Atlas Coordinator
BirdLife Suomi – BirdLife Finland
+358 50 511 7376
aapo.salmela@birdlife.fi

Posted in Atlas-tiedotteet, Uutiset.