Lasten kanssa linturetkelle

BirdLife Suomi tiedottaa 9.5.2018

Ensi viikolla 14.–20.5. vietetään Lasten lintuviikkoa. Sen tarkoituksena on innostaa lapsia ja aikuisia yhdessä retkelle havainnoimaan lintuja.

Lasten lintuviikon teemana on lintujen pesintä. Toukokuu on hyvää aikaa lähteä lasten kanssa linturetkelle, sillä lintumaailmassa on käynnissä kova tohina. Linnut rakentavat pesiä, hautovat munia ja ruokkivat poikasia.

Pesinnästä kertovien merkkien etsiminen vaatii tarkkaavaisuutta, mutta on jännittävää ja palkitsevaa puuhaa. Lasten kanssa voidaan vakoilla lintujen käyttäytymistä kuin salapoliisileikissä. Lintulajeja ei tarvitse tunnistaa, vaan pääasia on lintujen elämän seuraaminen ja pesinnän merkkien havainnointi.

Lasten lintuviikkoon voivat osallistua niin koululuokat, päiväkotiryhmät, harrastusryhmät kuin perheet ja kaveriporukatkin. Tapahtuman verkkosivuilla on opettajalle tai muulle ryhmän vetäjälle valmista taustamateriaalia ja lapsille tulostettavat retkilomakkeet.

Retkelle voi lähteä milloin tahansa ensi viikolla, eikä mukaan tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osallistujien toivotaan kuitenkin ilmoittavan havainnoistaan verkkolomakkeella. Samalla ryhmä osallistuu kiikarien ja muiden luontoaiheisten palkintojen arvontaan.

Lasten lintuviikon järjestävät yhteistyössä BirdLife Suomi ja Luonto-Liitto. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2004, alkuun nimellä Lasten lintupäivä. Parhaimmillaan Lasten lintuviikkoon on osallistunut noin 4 000 lasta eri puolilla Suomea.

LISÄTIETOJA

* www.birdlife.fi/lintuviikko

tiedottaja Jan Södersved, p. 040 5555 393, jan.sodersved(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry

(tiedote on luettavissa myös osoitteessa https://www.birdlife.fi/tiedote-20180509/)

Posted in Uutiset.