Keväiset linturetket Raahessa ja Toppilansaaressa!

Hei,

PPLY jatkaa kevätretkeilyä ja lintujen tarkkailua Toppilansaaren Pitkämöljällä. Sunnuntaina 8.4 oppaana jatkaa Tornbergin Risto. Tulevana sunnuntaina kevääntarkkailu samoissa merkeissä pyörähtää käyntiin myös Raahessa, Mikonkarinrivin kalasatamassa. Raahen retket kestävät toukokuun loppuun, eli jokaisena sunnuntaina on nyt mahdollista päästä vauhtiin lintujen tarkkailussa. Oppaana toimivat Henri Ukonaho ja Jukka Hauru. Retket kummassakin kohteessa alkavat aina klo 10.00.

Tapahtumien Facebook-sivut löytyvät
Ja Raahen tapahtumasivulla myös näppärä kartta paikalle. Raahen retkille lähdettäessä reittiohjeita kokoontumispaikalle voi kysellä myös Henri Ukonaholta, numerosta 045 8039130.
Toppilansaaren retket alkavat aina Pitkämöljältä, ja paikalle löydät helposti kulkemalla Pitkämöljäntien päähän Toppilansaaressa. Seuraa pyörätietä rantaan asti, ja olet perillä.

Viime vuonna”Tunnista 100-lintulajia” haaste otettiin innokkaasti vastaan, ja yli 1700 ihmistä ilmoitti havainneensa vähintään 100 lintulajia vuoden aikana. Haaste jatkuu myös vuonna 2018, kuinka moni saavuttaa sadan lajin rajapyykin 1.1.–31.12.2018? Vai lähdetkö kenties haalimaan lisää lajeja viimevuoden havaintomäärän päälle?Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa, ja tämä on myös oiva tapa aloittaa lintuharrastus. Suomessa pesii noin 250 lintulajia, ja kaikkiaan on havaittu runsaat 470 lajia, joten sata lajia vuodessa on sopiva tavoite: ei mahdoton, muttei ihan helppo. Haasteeseen tarttuminen on oivallinen tapa kartuttaa omaa lintulajien tunnistustaitoa ja näillä retkillä lajistoa karttuu helposti.Tervetuloa mukaan!

Terveisin,
Tiina Sihto
Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys

Posted in Uutiset.