EuroBirdwatch järjestetään jo 30. kerran

Mediatiedote 27.9.2022

Tulevana viikonloppuna 1.–2.10. seurataan lintujen syysmuuttoa osana BirdLifen EuroBirdwatch-tapahtumaa jo 30. kerran. Euroopan suurin lintutapahtuma on järjestetty lokakuun alussa vuodesta 1993.

EuroBirdwatch-tapahtumalla halutaan kiinnittää huomiota muuttolintujen suojeluun. Muuttolinnut kohtaavat matkallaan monia vaaroja, joista suurimpia ovat ilmastonmuutos, tehostunut maankäyttö sekä laiton metsästys. BirdLifen tavoite on turvata linnuille tärkeiden elinympäristöjen säilyminen pesimäalueilla, muutonaikaisilla levähdyspaikoilla ja talvehtimisalueilla.

BirdLife Suomi kannustaa ihmisiä nauttimaan syksyisestä luonnosta ja muuttolinnuista. Viikonloppuna eri puolilla maata järjestetään myös linturetkiä ja opastettua muutonseurantaa.

Suurin osa muuttolinnuistamme on lähtenyt, mutta vielä voi nähdä runsaasti arktisia hanhia sekä muun muassa muuttavia sepelkyyhkyjä, rastaita sekä peippoja ja järripeippoja. Vaelluslinnuista liikkeellä on erityisesti närhiä, ja lokakuun alku on hyvää aikaa itäisille lintuharvinaisuuksille.

 

Tiedotteen lintulajit ruotsiksi: ringduva (sepelkyyhky), bofink (peippo), bergfink (järripeippo), nötskrika (närhi)

LISÄTIETOJA

tiedottaja Jan Södersved, p. 010 406 6202, jan.sodersved(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry

Posted in Birdlife, Uutiset.