Auta meitä auttamaan

Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen vuonna 2010 perustettu hoitorinki auttaa loukkaantuneita luonnonvaraisia lintuja. Vuosittain rinkiläiset vastaavat yli kahteensataan lintuja koskevaan puheluun tai viestiin. Ilmoitetuista linnuista 30–40 tarvitsee hoitoa. Oulun seudulla loukkaantuneita lintuja hoidetaan Pihalinnun lintuhoitolassa, joka sijaitsee Korvensuoralla yksityistalon yhteydessä.

PPLY:n hoitorinki tekee tiivistä yhteistyötä poliisin, pelastusviranomaisten, kaupungineläinlääkäreiden, elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja suomalaisten eläintarhojen kanssa. Esimerkiksi kaikki Oulun hätäkeskukseen soitetut lintupuhelut ohjataan hoitoringille.

Hoitorinkiin kuuluu tusina vapaaehtoista lintuharrastajaa. Valtio tai kunnat eivät tue toimintaa taloudellisesti.

PPLY:n suojelutili: FI84 4600 2020 2090 88. 

Käy myös kurkkaamassa hoitolaisten kuvia Instagramissa @pihalintu

 

tinnuhadassa

Kuvan nuori tuulihaukkakoiras oli loukannut toisen rannenivelensä noin kuukausi pesästä lähdön jälkeen. Pihamaalla istunut nälkiintynyt lintu otettiin hoitoon heinäkuun lopussa 2014. Ken Loachin elokuvaklassikon mukaan se sai nimekseen Kes. Jo viikon päästä Kesin siipi oli kuntoutunut ja sen paino noussut viidenneksen. Kauniina elokuun alun päivänä Kes sai renkaan jalkaansa ja lensi päättäväisesti takaisin peltolakeuksien yllä puhaltavien tuulten teille.

 

Joutsentaksi – kertomus hoitoringin toiminnasta

Petri Haapala ja Pekka Majuri kuljettivat tänään (11.11.2016) lentokyvyttömän laulujoutsenen Ari-Pekka Auvisen ja Pauliina Raution hoitolaan tutkittavaksi. Lintu on todennäköisesti lentänyt lankoihin. Tarkemmissa tutkimuksissa hoitolassa selvisi, että päästä puuttuu myös vähän ihoa. Toivotaan parasta ja seurataan tilannetta!

Posted in Harrastus, Suojelu ja tutkimus, Uutiset, Yhdistys and tagged , .