Aureolan vuosikirja 44 on ilmestynyt

Aureolan vuosikirja numero 44 on ilmestynyt.  Linkki sähköiseen versioon on lähetetty kaikille jäsenille illalla 21.4. Mikäli et ole saanut viestiä linkistä, ota yhteyttä jäsensihteeriin  Esa.Hohtola@oulu.fi, puh. 040 7515572

Vuosikirja on parhaillaan painossa, joten jos olet valinnut paperiseen versioon oikeuttavan jäsenyyden, saat vuosikirjan postissa lähiviikkoina.

Uutta jäsentä saattaa ihmetyttää vuosikirjan sisältö – siinä kun on yli 10 vuotta vanhoja havaintoja. Kuten pääkirjoituksesta näet, tämä vuosikirja on tavallaan ylimääräinen numero. Siihen on koottu aikoinaan väliin jääneet lajistokatsaukset vuosilta 2007–2010. PPLY:n kunnianhimoisena tavoitteena on koota kunkin vuoden havainnoista perusteellisesti analysoitu raportti, joka tukee paitsi tutkimusta myös linnuston suojelua. Tekijäpula aiheutti aikoinaan sen, että vuodet 2007–2010 jäivät väliin. Neljä vuotta kattavan rästikatsauksen koostaminen vaati monen harrastajan yhteisen ponnistuksen. Syksyllä ilmestyvässä ”normaalissa” vuosikirjassa palataan jälleen nykyaikaan: siinä on vuoden 2021 havaintokatsaus ja koko joukko muita artikkeleita – teemana kaupunkilinnut. Katsausten teko vaatii sen verran työtä, että ne väkisinkin ilmestyvät viiveellä, mutta toimituskunta pyrkii jatkossa kirimään niiden tekoa niin, että ne olisivat mahdollisimman tuoreita.

Toki tässäkin  vuosikirjassa on tuoretta tietoa: vuoden 2022 harvinaisuuskatsaus ja tietoa meneillään olevasta lintuatlas-hankkeesta.

Mukavia lukuhetkiä!
Toivoo Aureolan toimitus + kirjoittajat

Posted in Julkaisut, Uutiset.