Vuoden lintuyhdistys on Tringa Uudeltamaalta

Mediatiedote 19.3.2023

BirdLife Suomi on valinnut vuoden 2023 lintuyhdistykseksi Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringan. Valinta perustuu monipuoliseen yleisötoimintaan, aktiiviseen suojelutyöhön sekä menestyksekkääseen jäsenhankintaan.

Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa järjestää jäsenilleen ja yleisölle hyvin monipuolista toimintaa. Viime vuonna Tringa järjesti 230 linturetkeä ja -opastusta, kolme lintukurssia sekä luonnonhoitotalkoot Hangossa ja Helsingissä. Lisäksi yhdistys oli mukana muissa yleisölle suunnatuissa luontotapahtumissa. Tringan omille retkille osallistui yhteensä yli 3 600 ihmistä.

Tringan aktiivinen suojelutyö on vaikuttanut moniin maankäyttösuunnitelmiin. Yhdistys osallistuu erilaisten hankkeiden työryhmiin, laatii lausuntoja ja muistutuksia sekä järjestää koulutuksia suojeluasioista. Se on myös tehnyt oikeuteen valituksia linnuston hyvinvointia uhanneista päätöksistä. Yhdistys osallistuu myös valtakunnallisiin tutkimushankkeisiin ja toteuttaa säännöllisesti omia kartoituksia.

Tringa pitää yllä omaa lintuasemaa Hankoniemen kärjessä. Vuodesta 1979 toimineella asemalla seurataan ja tutkitaan lintuja lähes ympäri vuoden sekä perehdytetään vierailijoita lintuharrastukseen ja tutkimukseen sekä suojelutyöhön.

Vuonna 1974 perustettu Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa on BirdLife Suomen suurin jäsenyhdistys. Sen toimialueeseen kuuluvat Uudenmaan 20 läntisintä kuntaa. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä yli 4 300 jäsentä. Viidessä vuodessa määrä on kasvanut yli tuhannella jäsenellä.

BirdLife Suomi on maamme lintuyhdistysten keskusjärjestö, jolla on 30 jäsenyhdistystä. Vuoden lintuyhdistys on nimetty vuodesta 1980 lähtien.

 

LISÄTIETOJA

puheenjohtaja Aleksi Mikola, p. 040 763 2595, puheenjohtaja(at)tringa.fi
Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry

järjestökoordinaattori Inka Plit, p. 010 406 6201, inka.plit(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry

Posted in Birdlife, Uutiset.