Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vuoden Luontokuva 2016 Oulussa

1.11.2016 klo. 17:00 - 20:15

Ohjelma

17:00 Lipunmyynti ja aulaesittelyt avautuvat (esittelyihin vapaa pääsy)
18:00 Markus Varesvuo : ”Lintukuvaajan matkassa 2014-2016”
18:45 Vuoden luontokuvat 2016 – kooste kilpailun parhaimmistosta
19:15 Tauko
19:45 Petri Puurunen: ”Pohjoista valoa”
20:15 Tilaisuus päättyy noin klo 20:15

Tilaisuuden juontaa ammattiluontokuvaaja Jyrki Kallio-Koski. Pienet aikataulumuutokset ovat vielä mahdollisia.

 

Lintukuvaajan matkassa -kuvaesitys pitää sisällään parhaimmistoa vuosien 2014–2016 aikana Markus Varesvuon ottamista lintukuvista. Työn alla on tuona aikana ollut mm. vuosi sitten julkaistu kirja Metson suku – Pohjolan kanalinnutLintukuvaajien matkassa Vol 2 sekä ensi vuonna ilmestyvä brittiläis-australialaisen kustantajan Birds in Pictures -valokuvakirja. Esityksessä on siis useita kanalintukuvia,  mutta jaksoon on mahtunut myös kuvausmatkoja mm. Japaniin, Norjaan, Kanadaan ja Unkariin sekä työskentelyä kotimaassa esimerkiksi pöllöjen ja viiksitimalien parissa. Luvassa on mielenkiintoinen ja monipuolinen esitys, jossa on paljon myös tuoretta ja ennennäkemätöntä kuvamateriaalia.

Lintuja ammattikseen yli kymmenen vuotta kuvannut Markus Varesvuo on Suomen luontokuvauksen kansainvälisesti menestyneimpiä kärkinimiä. Hänen töitään on palkittu sekä kotimaassa että ulkomailla, itselleen mieluisimmat ovat World Press Photon luontosarjan kakkossija 2014, lintusarjan voitto vuoden 2013 Vuoden luontokuva -kilpailussa ja European Wildlife Photographer -voitto lintusarjassa Saksassa 2010. Markus on julkaissut kymmenkunta kirjaa yhdeksässä eri maassa.

www.facebook.com/markus.varesvuo
www.lintukuva.fi
instagram.com/markusvaresvuo

Pohjoista valoa -kuvaesityksen mukana liikutaan Pohjois-Pohjanmaalla meren rannoilla, metsissä, purojen ja jokien varsilla. Kevään kirkkaus, kesäyön pehmeä valo, syksyinen sumu tai talven pimeys luovat kuvauksellisia maisemia ja tunnelmallisia tilanteita.

Petri Puurunen on kempeleläinen valokuvaaja, jonka pääasiallisina kuvauskohteina ovat lahialueiden maisemat ja miljöö eri vuodenaikoina ja vaihtuvissa sää- ja valaistusolosuhteissa. Hänen kuvansa ovat yltäneet palkittujen joukkoon Vuoden Luontokuva 2015 sekä Kuusamo Nature Photo 2015 kilpailuissa. Menestystä on tullut myös englantilaisessa Astronomy Photographer of the Year 2016 -kilpailussa (finaalissa) sekä venäläisessä Global Arctic Awards 2015 (läpimenneiden joukossa).

www.facebook.com/petripuurunenphoto
www.polarphoto.fi
instagram.com/petripuurunen

 

Vuoden Luontokuvat 2016-koosteessa näemme läpileikkausen eri sarjoihin tulleista kilpailukuvista ja kuulemme tuomariston perustelut valinnoille.  Kilpailuun osallistui tänä vuonna 904 kuvaajaa yhteensä 13009 kuvalla, joista semifinaaliin karsiutui 1151 kuvaa 391 kuvaajalta ja lopulta finaaliin 270 kuvaa yhteensä 161 kuvaajalta. Kilpailun voittajat julkistetaan lauantaina 22.10.2016  Turun Logomossa. Palkittavien kuvien lukumäärä tulee olemaan 40.

Kilpailun tuomareina toimivat tänä vuonna Tarmo Auvinen, Jussi Leppänen, Timo Nieminen ja Matti Pukki.

Vuoden Luontokuva -sivustolla voi käydä tutustumassa eri vuosien voittajakuviin:

http://www.vuodenluontokuva.fi/vlk/

 

Aulan näyttelyt ja esittelyt, kahvio

Valokuvanäyttelyt

  • esillä polkulaisten luontokuvia printteinä sekä
  • polkulaisten sähköinen yhteisnäyttely

Tuote-esittelyt
Aulatilojen tuote-esittelyihin on vapaa pääsy, tule tutustumaan!  Esillä on  uutuuskirjoja, tietoa mm. kojukuvauksesta, luontokuvausmatkoista, kursseista ja uusimmista kuvausvälineistä. Kirjaostoksiin kannattaa varata käteistä mukaan!

Tuote-esittelyissä ja näytteilleasettajissa mm.

Details

Date:
1.11.2016
Time:
17:00 - 20:15
Event Categories:
,
Event Tags:
,
Website:
http://www.polku.net/cms/VLK-2016-OULU

Organizer

Pohjoisen luontokuvaajat ry – POLKU
View Organizer Website

Venue

Tietomaa
Nahkatehtaankatu 6
Oulu, Suomi
+ Google Map
View Venue Website