Vuoden lintuyhdistys on Porvoosta

Mediatiedote 27.3.2022

BirdLife Suomi on valinnut vuoden 2022 lintuyhdistykseksi Porvoon Seudun Lintuyhdistyksen. Valinta perustuu pienehkön yhdistyksen hienoon ja sitkeään toiminnan kehittämiseen.

Porvoon Seudun Lintuyhdistys on onnistunut kasvattamaan toimintaansa. Yhdistyksen toimintaan kuuluu muun muassa lintujen havainnointia, lintukantojen seurantaa, suojelutyötä sekä lintujen talviruokintaa yhdistyksen ruokintapaikoilla.

Yhdistys on toiminut etujoukoissa maakunnallisesti tärkeiden lintualueiden selvittämisessä ja nimeämisessä. Toissa vuonna yhdistys ehti jo päivittääkin maakunnallisesti tärkeät lintujen kerääntymäalueet. Yhdistys on edistänyt muutenkin aktiivisesti linnustonsuojelua alueellaan.

Tiira-lintutietopalveluun kertyvää alueensa havaintoaineistoa Porvoon Seudun Lintuyhdistys valvoo ja hoitaa esimerkillisesti. Yhdistys järjestää entistä enemmän yleisöretkiä, ja sen alueella osallistutaan aktiivisesti Pihabongaukseen ja muihin valtakunnallisiin tapahtumiin. Yhdistys julkaisee kerran vuodessa Corvus-nimistä jäsenlehteä.

Vuonna 1962 perustettu Porvoon Seudun Lintuyhdistys on Suomen kolmanneksi vanhin alueellinen lintuyhdistys ja BirdLife Suomen jäsenyhdistys. Sen toimialueeseen kuuluvat Uudenmaan itäisimmät kunnat Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo ja Pukkila. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä noin 300 jäsentä. Määrä on kasvanut yli sadalla hengellä kymmenessä vuodessa.

BirdLife Suomi on maamme lintuyhdistysten keskusjärjestö, jolla on 30 jäsenyhdistystä. Vuoden lintuyhdistys on nimetty vuodesta 1980 lähtien.

 

LISÄTIETOJA

puheenjohtaja Susanne Nakari, p. 050 555 4006, susanne.nakari(at)gmail.com
Porvoon Seudun Lintuyhdistys ry

järjestökoordinaattori Inka Plit, p. 010 406 6201, inka.plit(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry

Posted in Birdlife, Uutiset.