PPLY-verkko

PPLY-sähköpostiverkossa on mukana jo noin 400 lintuharrastajaa eri puolilta Pohjois-Pohjanmaata, ja muualtakin Suomesta. Liity sinäkin niin voit lukea sähköpostistasi tuoreimmat havainnot, retkiyhteenvedot ja uutiset muista lintutapahtumista! Sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen liittyäksesi mukaan.

Lue ohje alempaa tai aloita liittyminen tästä.

Pohjois-Pohjanmaan lintupostituslista toimii Oulun yliopiston mailman -palvelun avulla.

 

Miksi liittyä listalle?

Listan tarkoituksena on toimia tiedonvälittäjänä Pohjois-Pohjanmaan  lintutieteellisen yhdistyksen alueen lintuhavainnoista ja -tapahtumista. Listalta saat siis lukea lintumaailman ajankohtaisista tapahtumista Pyhäjoelta Iihin ja Hailuodosta Taivalkoskelle.

 

Miten liityn listalle?

Lista on vapaasti tilattavissa. Tilaaminen tapahtuu osoitteessa: http://lists.oulu.fi/mailman/listinfo/pply

Anna sähköpostiosoitteesi ja valitse itsellesi salasana (tarvitset sitä mm. tilauksen peruutukseen). Salasanasi lähetetään sinulle kuukausittain muistutukseksi listan kautta.

Tämän jälkeen saat paluupostissa erityisen tilausvahvistuspyynnön, johon sinun tulee vastata palvelimelle siitä sähköpostiosoitteesta, johon lista on tilattu. Muistathan sisällyttää tilauskoodin (KEY:) johonkin kohtaan vastausviestiäsi. Yleensä riittää kun valitsee vain suoraan REPLY (vastaa) ja sitten SEND (lähetä), viestiä ei tarvitse muokata mitenkään. Vasta vahvistusviestisi jälkeen tilauksesi astuu voimaan.

 

Miten lähetän viestin listalle?

Lähetä sähköpostia osoitteeseen: pply@lists.oulu.fi

Viesti menee kaikille listalle kuuluville.

HUOM1: Voit postittaa listalle vain, jos olet itse liittynyt ko.listalle.

HUOM2: Reply- /vastaa-komento listalla olevaan viestiin tuottaa vastaanottajaksi viestin lähettäjän, ei itse listaa. Käytä Reply All/Vastaa kaikille -komentoa, kun haluat vastata itse listalle, eikä pelkästään viestin alkuperäiselle lähettäjälle.

 

Miten eroan listalta?

Listalta poistuminen tapahtuu osoitteessa: http://lists.oulu.fi/mailman/listinfo/pply

Sivun alareunassa on kohta Tilaajat. Kirjoita sähköpostiosoitteesi, jolla liityit listalle, ”Unsubscribe or edit options”– nappia olevaan laatikkoon. Paina ko. nappia niin sinut siirretään sivulle, jossa voit irtisanoutua listalta ja tilata salasanasi. Paina ”Unsubscribe”– nappia niin saat sähköpostiisi vahvistusviestin, minkä avulla voit erota listalta. Kirjoittamalla salasanasi sivun yläosassa olevaan laatikkoon pääset muuttamaan tilaukseni asetuksia. Salasanan saat sähköpostina palvelimelta ”muistin virkistämiseksi” kerran kuukaudessa. Yllämainitut web-osoitteet löydät jokaisen listaviestin osoitekentistä.

Lisätiedot

Listan ylläpitäjä on Esa Hohtola esa.hohtola@oulu.fi.

 

Miten luen listan arkistoa?

Jos haluat vain silloin tällöin lukea PPLY:n alueen lintuharrastustoiminnasta ja lintuhavainnoista etkä itse lähettää viestejä verkkoon, löydät pply-verkon arkiston alkaen vuoden 2000 lopusta osoitteesta: http://lists.oulu.fi/pipermail/pply/. Vanhempia viestejä on tekstitiedostoissa vuosilta 2000, 1999, 1998 ja 1997.