Tarkkaile keräkurmitsoja

Hei,

Norjalais-suomalaisessa projektissa olemme laittaneet muutamille keräkurmitsoille Suomessa valopaikantimia niiden muuttoreittien selvittämiseksi. Skandinavian kurmitsojen tarkemmista muuttoreiteistä, levähdys- ja talvialueista tiedetään vähän. Linnut täytyy pyydystää takaisin, jotta paikantimien data saataisiin talteen. Paikanninlinnuista yksi on merkitty Inarin Kaunispäällä ja kaksi Utsjoen Ailigaksella (kirkonkylän Ailigas, ei Karigasniemen). Molemmilla paikoilla retkeilee lintuharrastajia, joihin vetoamme erityisesti tarkkailemaan kurmitsoja. Paikanninkurmitsoille on laitettu valkoiset lukurenkaat (mutta lukurenkaallisia ilman paikantimiakin on olemassa).

Kyseisillä paikoilla sekä Pallas-Ylläksen kansallispuistossa on tarkoitus laittaa lisää paikantimia, joten jos joku löytää keräkurmitsan munapesän, olemme kiinnostuneita tarkoista havaintotiedoista (mieluiten koordinaatit tai muu tarkka sijaintitieto).

Havainnot voi merkitä Tiira-järjestelmään tai ne voi ilmoittaa minulle. Jos joku olisi kiinnostunut munapesien järjestelmällisemmästä etsinnästä, voi ottaa myös yhteyttä minuun. Paikoille ollaan menossa lintuja varta vasten etsimään heinäkuun alussa.

ryhmän puolesta,
Sami Timonen
P. 0405651939

Posted in Uutiset.