Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Bongaa päivä pihalla

16.5.2021

lapset_pekka_holmstrom

Kuva: Pekka Holmström

Koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi perinteinen Tornien taisto peruttiin viime keväänä. Sen sijasta järjestettiin leikkimielinen Pihojen taisto, johon sai osallistua kuka tahansa yksin tai muiden samassa taloudessa asuvien kanssa. Tapahtumaan osallistui yli 4 600 ihmistä lähes 3 000 pihalla. Tapahtumasta pidettiin ja siihen toivottiin jatkoa.

Palautteen perusteella pihatapahtumaa on kehitetty, ja tänä keväänä se järjestetään sunnuntaina 16.5. nimellä Bongaa päivä pihalla. Viimevuotiseen tapaan lasketaan, kuinka monta lajia kodin tai mökin pihapiiristä löytyy. Havainnointialuetta on laajennettu ympyräksi, jonka säde on 100 metriä, ja havainnointiaikaa on aamuviidestä jatkettu klo 17 saakka. Koko tapahtuma-aikaa ei tarvitse käyttää havainnointiin, vaan jokainen voi osallistua itselleen sopivimmalla tavalla – vaikka satunnaisella havainnoinnilla puutarhatöiden lomassa.

Bongaa päivä pihalla ei ole kilpailu, vaan tarkoitus on nauttia lähiluonnosta ja viettää mukava lintupäivä lähtemättä mihinkään.

 

Lisää: https://www.birdlife.fi/tapahtumat/bongaa-paiva-pihalla/

Tiedot

Päivämäärä:
16.5.2021
Tapahtumaluokat:
, ,