Raivaustalkoot la 24. tai su 25.11.

Raivaustalkoot lauantaina TAI sunnuntaina (ei molempina!)raivaus

Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen järjestämissä raivaustalkoissa sahataan uhanalaisten lintujen pesimäalueiden tuntumasta pajukkoa ja puustoa, jotta varislinnut ja muut pedot eivät pääse hivuttautumaan puuston suojissa kohti avoimilla alueilla pesimään sopeutuneiden lajien pesiä. Talkoisiin voivat tulla kaikki vapaaehtoisista luontotalkoista kiinnostuneet. PPLYllä on kaksi raivaussahaa, joita halukkaat koulutetaan käyttämään, mutta käsinraivaajiakin tarvitaan kantamaan risuja ja runkoja kasoihin.

Lämpimät ja likaantumista pelkäämättömät vaatteet päälle ja omia työrukkasia ja kuulosuojaimia kannattaa ottaa mukaan. Jotain lainatavaraakin löytyy ja suojaimet yhdistyksen sahojen käyttäjille. Yhdistyksellä on talkoovakutuus kaikille talkoilijoille ja yhdistys tarjoaa talkoolaisille hyvät eväät.

Iloittaudu sihteerille sähköpostilla tai messengerillä (kysymyskohdasta) viimeistään ensi viikon keskiviikkona 21.11.2018. Kerro ilmoittautumisviestissä kumpi päivista la 24.11. vai su 25.11. kävisi sinulle sekä mahdollinen erikoisruokavaliosi ja onko sinulla sahaa käytössäsi. Jos molemmat päivät käyvät riittävän monelle, voidaan talkoopäivä päättää keliennusteen mukaan. Lopullinen talkoopäivä ilmoitetaan torstaina 22.11. Ilman ilmoittautumistakin voi saapua paikalle omin eväin! Talkooaika on klo 10-14.30 mutta lyhyemmäksikin ajaksi voi tulla.

Paikalla voi mielellään käydä kaatamassa pensaikkoa ja puustoa myös muina aikoina. ELY-keskus maksaa jokaisesta tehdystä talkootunnista yhdistykselle korvauksen. Kysy tarkemmat tiedot ja toimintaohjeet sihteeriltä tai messengerillä.

Posted in Uutiset.