Lintukuvakisa PPLY:n juhlavuoden 2023 seinäkalanteria varten

Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys (PPLY) täyttää ensi vuonna 50 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi yhdistys järjestää kalenterikuvakilpailun kaikille yhdistyksen jäsenille.

Lyhyesti:

  • Kisa vain PPLY:n jäsenille
  • Maksimissaan viisi painolaatuista luonnollista A4 vaakakuvaa PPLY:n alueella kuvatuista linnuista
  • Kisakuvat kannattaa valita eri vuodenajoilta
  • Voittokuvat julkaistaan yhdistyksen seinäkalenterissa ja somessa
  • Palkinnoksi hyvä mieli linnustonsuojelun tukemisesta ja kalenterin tekijänkappale
  • Lähetä kilpailukuvasi 29.8. – 9.9.2022 osoitteeseen pply@pply.fi ! Viestin aiheeksi ”PPLY – kuvakisa”

Kisan tavoitteena on löytää visuaalisesti näyttäviä, laadukkaita ja ajankohtaan sopivia kuvia Pohjois-Pohjanmaan linnuista yhdistyksen vuoden 2023 seinäkalenteriin ja sen kanteen. Jokaiselle kuukaudelle valitaan lintu- tai lintuharrastuskuva, joka ilmentää parhaiten kuvausvuodenajan tunnelmaa ja rakkautta lintuihin. Lisäksi valitaan kansikuva. Valinnassa eduksi katsotaan myös linnustonsuojelun teemojen ja kalenterikuvissa harvemmin nähtyjen lintulajien esiin tuominen. Jokaisesta kuvasta tai sen lintulajista yhdistyksen hallitus kirjoittaa kuvaan sopiva pienen tietoiskun kalenterin takakanteen.

PALKINNOT

Yksi kalenterin tekijäkappale jokaisen kuukaudenkuvan sekä kansikuvan ottajalle sekä hyvä mieli linnustonsuojelutyöhön osallistumisesta. Kalenteria myydään vuosittain noin 400 kappaletta yhdistyksen tukituotteena ja tuotto käytetään Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen linnuston­suojelutyöhön.

OSALLISTUMISOIKEUS

Osallistumismaksuton kilpailu on avoin kaikille Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen jäsenrekisteriin merkityille jäsenille. Kilpailuun voi osallistua vain osallistujan itsensä Pohjois-Pohjanmaalla kuvaamilla lintukuvilla. Kilpailuun voi osallistua enintään viidellä kuvalla. Kilpailijan tulee luovuttaa osallistumiskuva täysikokoisena vuoden 2023 seinäkalenterin painattamiseen ja markkinointiin. Kuvaajan nimi mainitaan kalenterissa ja kalenterin markkinointisivuilla. Jos et ole vielä yhdistyksen jäsen, voit liittyä täällä: https://www.pply.fi/yhdistys/liity-jaseneksi/

KILPAILUTIEDOSTO, SEN KOKO JA NIMEÄMINEN

Kilpailuun osallistutaan digitaalisilla tiedostoilla. Lähetettyjen kuvien tulee vaakakuvia 1920 x 1353 pikseliä (A4-muoto). Raati pyytää originaalitiedostot voittajilta erikseen.

Nimeä kilpailukuva seuraavan esimerkin tavoin kuvauskuukauden mukaan:

Maaliskuu_MattiMeikäläinen.jpg

Raadin sihteeri vaihtaa ennen tuomarointia kuvaajan nimen vain sihteerin tiedossa olevaksi koodiksi sekä poistaa kuvan metatiedot, jotta kuvaaja ei ole raadin tunnistettavissa.

KILPAILUKUVIA KOSKEVAT RAJOITUKSET

Kuviin ei saa lisätä kehyksiä, vesileimaa, tekstiä, kuvaajan tai kuvan nimeä, logoa tms. Kilpailuun ei voi osallistua fotomontaaseilla, trikkikuvilla tai muutoin manipuloiduilla kuvilla, ja kuvan alkuperäisen sisällön muuttaminen on kielletty kuvaelementtejä siirtämällä, lisäämällä tai poistamalla. Kuvauskohteiden tulee olla luonnonvaraisia eikä niitä saa olla vangittu, otettu kiinni tai siirretty kuvaamista varten. Haaskalta kuvaaminen on sallittua.

KUVAAJAN VASTUU JA TUOMAROINTI

Kuvaajalla tulee olla täydet oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen. Kuvaaja vastaa, että kuvassa näkyvät tunnistettavissa olevat henkilöt ovat antaneet suostumuksensa kuvan julkaisemiseen. Kilpailun raatina toimivat ne Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen hallituksen jäsenet, jotka eivät itse osallistu kisaan. Yksi hallituksen jäsenistä toimii raadin sihteerinä eikä osallistu tuomarointiin. Raati voi hylätä kilpailijan, joka on toiminut näiden sääntöjen vastaisesti (esim. ei ole yhdistyksen jäsen). Raadin päätöksistä ei voi valittaa.

JULKISTAMINEN JA JULKAISUKORVAUKSET

Kilpailun voittajien nimet julkaistaan yhdistyksen nettisivuilla, sähköpostilistalla, jäsenkirjeessä ja sosiaalisen median foorumeissa. Sarjavoittajakuvat julkaistaan yhdistyksen juhlavuoden 2023 seinäkalenterissa sekä joitain voittokuvia myös kalenterin sähköisissä mainoksissa ja mahdollisessa myöhemmässä kalenteriin liittyvässä viestinnässä. Muuhun käyttöön vaaditaan aina kuvaajan suostumus. Kuvien julkaisusta ei makseta korvausta kuvaajille.

JÄRJESTÄJÄN VASTUU JA OIKEUDET

Yhdistys sitoutuu käsittelemään kilpailuun toimitettuja tiedostoja huolellisesti, mutta ei vastaa kolmannen osapuolen (esim. painotalo, somen palveluntarjoajat) aiheuttamista vaurioista. Yhdistyksellä on oikeus tallentaa kuvat kilpailun tuomarointia ja sääntöjen mukaisia käyttötarkoituksia varten sekä oikeus rajata kuvaa käytetyn formaatin mukaan. Kuvaajan nimi ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan aina käytön yhteydessä.

KILPAILUKUVIEN TOIMITUS

Kilpailuun voi osallistua vain sähköisesti lähettämällä kilpailukuvan tai kilpailukuvat 29.8. – 9.9.2022 osoitteeseen pply@pply.fi

Voittajille ilmoitetaan viikolla 37. Täysikokoiset voittokuvat pitää pystyä toimittamaan yhdistykselle viimeistään viikolla 38. Kilpailutiedostojen lähettämisellä osallistuja hyväksyy nämä säännöt.

Lisätiedot sähköpostitse: pply@pply.fi

 

Edellisen kalenterin esittelykuva. Kuvat: Sari Karhu.

Posted in Uutiset.